المقادير :
_______ نصف كيلو لحمة مفرومة - كوب الاربع برغل _ فصين ثوم
مفروم _ نصف حزمة بقدونس _ بصلة مفرومة _ ملح فلفل _ بايريكا _ زعتر _ بهارات لحمة $ ثوم بودر ويصل بودر _(كل مقادير التوابل نصف معلقة صغيرة ) _ ٣ معالق مية باردة .
مقادير الصوص أو الباشميل الا هتوضع فى الكفتة :
____________________________________"٣ معالق ذبدة على سمنة أو زيت ونضع علية ٣ معالق دقيق وبعد التقليب شوية نضع
لتر ونص لبن ونضع قشطة ونقلب ونضع نفس البهارات الا حطنها على الكفتةنضعها على الصوص ونقلب جيدا حتى تصير أقل سمكا من الباشميل الا بنعملة المكرونة .
طريقة عمل الكفتة بالبرغل :
_____________________ نحضر وعاء غويط نضع فى اللحمة المفرومة والبصل المفرومة والبرغل ونقلب جيدا مدة لا تقل عن نصف ساعة حتى تنعم جيدا (ممكن نضع البرغل بدون نقع من الكيس مباشرة ) عشان كدة نقلب جيدا وبعد ذلك نضع التوابل ونقلب جيدا ونضع $ معالق مية باردة ونقلب جيدا ثم نضع البقدونس ونقلب ثم نبداء فى تجهيز الكفتة على شكل دوائر أو كور
ثم توضع فى الثلاجة حتى نقوم بعمل الصوص وبعد عمل الصوص بالطريقة سابقة الذكر نضع الكفتة ونتركها تستوى ولن يتم تغطية الحلة حتى تستوى وتقدم مع رز بالشعرية وسلاطة وبالهنا .
ممكن الكفتة بعد ما تستوى توضع فى طاجن ويوضع على الوجه
جبنة موتزاريلا وبعض قطع الفلفل الاخضر ورشة بقدونس وتوضع
فى الفرن تحت الشواية فقط تاخد لون وتقدم وبالهنا
ملحوظة قلبوظة :
______________ ممكن نضع مع الكفتة وهى بتستوى فى الباشميل نضع معها ٣وحدات بطاطس مقطعة مكعبات ومتحمرة بتبقى رائعة
بكدة بتبقى موفرة واقتصادية وجميلة والاولاد هيحبوها جدا وبالهنا
د
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق