المقادير
______
1 كيلو دقيق _ كوب زيت _ معلقة كبيرة خميرة فورية _ معلقة كبيرة بيكنج بودر _ ربع معلقة صغيرة ملح _ ف معالق كبيرة لبن بودرة _
4معالق كبيرة سكر _ 3 كوب ماء د افىء _
طريقة التحضير
_________
نحضر العجان او لو كبيرة نضع فيها المواد الجافة مع بعض وهى ( الدقيق والملح والبيكنج بودر والخميرة الفورية والسكر ولبن البودرة )
ونقلب الجميع جيدا ثم نضع الزيت ونحتفظ بمعلقتين زيت نضعها فى الآخر لكى نلم بيهم العجينة فى العجان او على اليدوبعد ذلك نضع الماء
الدافء وبعدها نعجن العجينة لمدة 7 دقائق حتى تصير لينة ثم نتركها ترتاح حتى نقوم بتحضير الصوانى لتقطيع العجينة .
ممكن محشى العجينة بالجبنة المثلثات وممكن بالمكيس جبن زى ما تحبى اى حشوة سواء كانت حلو ا حادق وممكن تكون سادة
نقطعها إلى كور صغيرة و نحشوها حسب الرغبة ثم نقولها جيدا ونضعها فى الصنية ونترك مسافة صغيرة بين كل واحدة والثانية
و نتركها لتخمر ثم ندهن الوجه باللبن ونرش فوقها سمسم او حبة البركة وثم نضعها فى فرن حامى حتى تمام النضج .وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق