المقادير
______
نصف كيلو دقيق _ كوب سكر ناعم _ كوب زيت و2معلقة سمن _ كوب غسل اسود _ كوب محوجة من عند العطار _ كوب سمسم _
عمل كبيرة بيكنج بودر _ فانيليا _ 3 معلقة حبة البركة _ ممكن يضاف ليها 3 معالق كبيرة جوز هند .
طريقة التحضير
____________
نحضر وعاء كبير نضع فى الدقيق والسكر والعسل الاسودوالسمسم وجوز الهند وكوب المحوجة والبيكنج بودر و الفانيليا ونقلب جيدا
ثم نضع الزيت والسمن ونبث العجين جيدا حتى تنعم العجينة جيدا زى الكعك ثم نحضر صنية وندهنها دهنة خفيفة ونضع فيها العجينة
ونفردها ونسويها كويس ونضع على وش الصنية حبة سمسم ورشة حبة البركة ثم تقطع الصنية قبل دخولها الفرن زى الجلاش ( البقلاوة )
وتوضع فى فرن حار زى الكيك لمدة ربع ساعة ثم تخفض الفرن شوية وتفضل الصينيةربع ساعة كمان وبعد تمام النضج تخرج الصنية وتترك
لتبرد تماما ثم تقطع مرة أخرى اى يعاد على التقطيع مرة ثانية وبالهنا .
ملحوظة قلبوظة
___________
الكوب المستعملة فى المعيار صغيرة وليس كوب كبيرة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق