مقاديرالرز الريزو
___________
1 كيلو رز _عدد 2 بصلة مقطعة صغير _ ملح وفلفل اسود _ 2 معلقة كبيرة سكر _ 3 معالق كبيرة زيت درة_ معلقة صغيرة كركم _
معلقة صغيرة كارى _ معلقة كبيرة بابريكا _ 3 مكعب مرق دجاج _ معلقة صويا صوص _ معلقتين كبار باربكيو _ معلقتين هوت صوص _
مياة مغلية _ عدد 3 صدر دجاج بانية ويقطع قطع صغيرة _ 2 معلقة خل تفاح.
الطريقة
_______
نحضر وعاء على النار ونضع فى الزيت والبصل المقطع حتى يدبل قم نضع قطع الفراخ ونقلب ثم نضع جميع البهارات والماء المالى ونقلب جيدا
ثم يترك لتستوى الفراخ ثم بعد ذلك نضع الرز ويقلب ويترك ليستوى الرز ويقدم مع المشويات .
مقادير الكفتة المشوية
________________
1ك لحمة مفرومة _ عدد 3 بصلة مفرومة _ ملح وفلفل اسود _ بهارات لحمة _ رشة قرفة _ حبهان وورق لورى مطحون _ بصل بودر _
ثوم بودر _ بهارات شوى _حزمة بقدونس .
طريقة عمل الكفتة
____________
نحضر وعاء كبير ونضع فى اللحمة المفرومة وكل التوابل وحزمة بقدونس مقطعة صغير جدا ونقلب كلة جيدا ثم نضعها فى الثلاجة لمدة ساعة
ثم بعد ذلك تشكل وتوضع على الشواية لتستوى وتقدم مع الصوصات والأرز وبالهنا.
مقاديرالفراخ المشوية
_______________
فراخ بعدد الأسرة تغسل جيدا وتوضع فى مصطفى وتترك لتحضير التدبيلة الخاصة بها ( عدد بصلة 2 مفرومة _ ملح فلفل _ بهارات فراخ
ثوم بودر وبصل بودر _ بهارات شوى _ جنزبيل _ حبهان وورق لورى مطحون _ كوب زبادى _ 2 معلقة خل _ 2 معلقة زيت .
طريقة التحضير
_____________
نحضر وعاء كبير ونضع فى الفراخ ونضع علية كل التوابل ويدلك الفراخ جيدا بالتوابل ونضع جزء من التوابل تحت جلد الفراخ وتترك فى
الثلاجة من قبلها بيوم .بعد ذلك توضع على الشواية وتكلى احلى فراخ مشوية
ملحوظة
______
يقدم مع المشويات سلطة زبادى وسلطة طحينة وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق