بحث فى happyhom

الأربعاء، 21 يوليو 2021

طريقة عمل فخدة خروف عيد الاضحى والرريش والفتة المصرى

 


المقادير 

_______

فخدة خروف _ رييش خروف _ 4 بصلات كبار مبشورة _ ملح وفلفل اسود مطحون وورق لورا و حبهان مطحون وبهارات لحمة وبهارات شوى 

ورشة قرفة صغيرة _ 2 طماطم مبشورة _ معلقتين خل _ ومعلقة كبيرة سكر . 

مقادير الفتة 

_________

عيش مقطع ويحمر فى معلقتين سمن _ نصف كيلو عصير طماطم _ رأس ثوم مفروم _ نصف كوب خل _ ورز سابق التجهيز ( مستوى ) _كسبرة ناعمة .

طريقة تحضير فخدة الخروف والرييس

_________________________

نضع البصل المفروم والطماطم المنشورة وجميع التوابل على بعضهاو معلقتين الخل ومعلقة السكر وتخلط الجميع جيدا ثم نتبل  بها الفخدة

والرييش جيدا ثم نضعها فى الثلاجةلليوم التالى ثم بعد ما تخرج من التلاجة تغطيها بورق الفوبيا ونضعها فى الفرن لمدة ساعتان بعدها 

توضع فى السر فيس للتقديم وبالهنا بتبقى خطيرة جداااااا وطعمها تحفة  .

طريقة تحضير الفتة

__________

نحضر صنية ونضع فيها العيش المحمر فى السمن ونضع علية عدد 3 كبشة شوربة كبشة دمعة وتقلب جيدا ثم نضع طاسة على النار نضع بها معلقين زيت والثوم المفروم وتحمر قليلا ثم نضع عليها الخل وتوضع على العيش ثم نضع الرز سابق التجهيز ( المستوى ) ونضع مرة أخرى 

كبشتين دمعة على وش الفتة للزواق ونضع بعض اللحمة المحمرة وتقدم بالهنا .

تحضير الدمعة للفتة

___________

نحضر حلة ونضع بها معلقتين زيت ونضع ثوم وكسيرة ناعمة وتحمر ثم نضع عصير طماطم وتترك تغلى على النار حتى النضج .


هناك تعليق واحد: