المقادير
_______
1كيلو دقيق لجميع الأغراض _ 5 بيض _فانيليا_ كوب ونص سكر بودرة _ كوب سمن +معلقة _ نص كوب لبن د افىء _ معلقة كبيرة نشادر _
معلقة صغيرة بيكنج بودر _ 2 معلقة كاكاو خام ._ ممكن نستعمل زجاجة صغيرة اسمها روح البرتقال او روح الموز .او بالنشادر بس .
طريقة التحضير
____________
نضع فى العجان او بطولة كبيرة السمن والسكر ونضرب كويس جدا حتى تصير مثل الكريمة ثم نضع البيض و الفانيليا ونضرب ثم نضع اللبن
مذاب فى النشادر ونضرب مرة أخرى ثم نضع الدقيق معه ذرة ملح والبيكنج بودر ونقلب حتى يختفى الدقيق وبكدة يبقى بسكويت
النشادر فقط لو عايزة بالبرتقال نضع زجاجة روح البرتقال مع السوائل قبل ما نضع الدقيق ثم نترك العجينة ترتاح نص ساعة .
بعد كدة نحضر المفرمة والمواس الخاصة بأشكال البسكويت ونقطع العجينة وتوضع فى الصاج وتوضع فى الفرن لمدة 10 دقائق لإتمام النضج
و2 دقيقة نشغل الشواية لتحمير الوجه .بالهنا
لعمل بسكويت الشوكولاتة نضع الكاكاو مع السوائل وتضرب جيدا ثم نضع الدقيق .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق